Katsottavissa olevat videot elokuvasta Nato Commando:

Leffa

Ajatuksia elokuvasta

Tunnelmia kuvauspaikalta

Paskapieruja kuvauspaikoilla

Splattenstein insertti

Poistetut kohtaukset

Takaumat väreissä

Ensi-ilta

Traileri

Kaikki matsku 1/3

Kaikki matsku 2/3

Kaikki matsku 3/3
   

Nato Commando (2005)

AKA: Nato Commando

genre: toiminta


valmistunut: 10.12.2005

ohjaus: Ville Lähde

käsikirjoitus: Ville Lähde

kuvaus: Matti Kuusniemi

editti: Ville Lähde

musiikki: Marko Marin, Sami Saarinen

erikoistehosteet: Antti Räisälä

CGI-tehosteet: Matti Kuusniemi


rooleissa: Ville Lähde, Sami Saarinen, Antti Kiuru, Malla Wiren, Andres Pass, Matti Kuusniemi, Aatto Paasonen, Antti Murtonen, Outi Hiltunen...


pituus: 82 minuuttia

Alex Lommo (Ville Lähde) on Naton kovin kommando. Ex-kommando, sillä hän jätti työnsä henkilökohtaisista syistä ja vetäytyi erakkoksi mökilleen. Lommon oppi-isä, Everstiluutnantti Fägerlund (Antti Kiuru), löytää kuitenkin Lommon ja yrittää suostutella tämän takaisin hommiin. Paikalle osuvat salaperäiset kidnappaajat kuitenkin vievät Fägerlundin mennessään ja niinpä Lommo päättää ottaa henkilökohtaisesti selvää mistä on kyse...

Nato Commando on scifielementtejä sisällään pitävä verinen toimintaelokuva, mutta samalla se on myös riipaiseva kolmiodraama sotilaiden välisistä enemmän kuin kaveri -suhteista.

Tähän mennessä Trash Videon toisen pitkän elokuvan kuvauksiin kului massiiviset 16 kuukautta, joka pitää sisällään 41 kuvauspäivää. Jälkituotantoon kului myös useita kuukausia, ja rahaa projektissa paloi reilut 1600 euroa. Menetetystä vapaa-ajasta ja rahasta huolimatta olemme äärimmäisen tyytyväisiä lopputulokseen ja koemme saavuttaneemme päämäärämme, mikä oli määritellä uudestaan käsite suomalainen toimintaelokuva!

Elokuvan ensi-ilta vietettiin 10.12.2005 Hervannan elokuvateatteri Cinolassa, johon tuttuun tapaan ahtautui vajaa 200 roskan ystävää nauttimaan antimista. Jatkoilla Bup Oivassa vietettiin vielä illan päätteeksi oikein onnistuneet bileet!

Nato Commando julkaistiin kahdesti DVD:llä. Ensin karvalakkiversiona (joka piti sisällään myös leikatun version elokuvasta), sen jälkeen Nato Hervanta tupla DVD:llä kaikkine sxtroineen. Lopulta se julkaistiin 10.12.2015 youtubessa kaikkine extroineen sekä kaikkine kuvattuine materiaaleineen! Olkaapa hyvät!