Katsottavissa olevat videot elokuvasta Hervanta Homicide:

Leffa

Mokakela

traileri
   

Hervanta Homicide (1998)

AKA: Hervanta Homicide

genre: toiminta


valmistunut: 1998

ohjaus: Trash Video team

käsikirjoitus: Ville Lähde

editti: Matti Kuusniemi, Ville Lähde

musiikki: Sami Saarinen


rooleissa: Aatto Paasonen, Matti Kuusniemi, Ville Lähde, Andres Pass, Tomi Irri, Antti Murtonen, Sami Saarinen, Mikko Martin


pituus: 45 minuuttia

Trash Videon haavena oli jo pitkään ollut tehdä parodia poliisi- ja rikosleffoista ja niiden toisiaan toistavista kliseistä. Toimeen päätettiin ryhtyä kun lukion kuvaamataidon lopputyönä oli mahdollista tehdä videoelokuva aiheesta "Poliisit, aikamme sankarit".

Koska kyseessä oli koulutyö, väkivaltaa ja kiroilua päätettiin vähentää, mutta eihän siitä mitään tullut! Murharyhmän konkarietsivä Kallinen menettää kyttäyskeikalla parinsa. Hänet kutsutaan hermolomalta ratkaisemaan Hervannan historian raainta murha-aaltoa.

Avukseen Kallinen saa kokelaan nimeltä Kuokka. Tiukka pari käy toimeen, eikä lopeta ennenkö viimeinen rikollinen makaa maassa sisälmykset pihalla!

Elokuvasta tulikin erittäin onnistunut ja oli tekohetkellään kevyesti Trash Videon kehittynein tuotos. Kuvaamataidon opettaja ei tosin välittänyt "sydäntä riipaisevasta" loppuhuipennuksesta, vaan läväytti numeroksi yhdeksikön. Olisi pitänyt irrota enemmän, prkl!!