Katsottavissa olevat videot elokuvasta Hervannan Hurjat:

Leffa

Making of -dokkari

mokakela

ensi-ilta

traileri
   

Hervannan Hurjat (2001)

AKA: Hervanta Fury

genre: toiminta


valmistunut: 10.11.2001

ohjaus: Trash Video -team

käsikirjoitus: Ville Lähde

kuvaus: Matti Kuusniemi, Ville Lähde

editti: Ville Lähde, Matti Kuusniemi

musiikki: Matti Kuusniemi, Sami Saarinen, Dimension

CGI-tehosteet: Ville Lähde


rooleissa: Andres Pass, Antti Murtonen, Ville Lähde, Matti Kuusniemi, Pate Mustajärvi, Aatto Paasonen, Mikko Pohjola, Jussi Väisänen, Antti Lipponen, Jurkka Lemmetti, Jussi Niskala, Risto Huovinen, Jussi Kuusela, Toni Lapinlampi, Esko Javanainen


pituus: 52 minuuttia

Hervannan hurjat jatkaa uljaasti elokuvien Kovat jätkät ja Kovat jätkät 2 -koston himo saagaa.Tutut kovakasvot, Make (Andres Pass) ja Tope (Antti Murtonen), ovat palanneet eikä mikään tai kukaan ole enää missään turvassa!

Topen päästyä ulos vankilasta hän lyöttäytyy jalleen yhteen vanhan kamunsa, Maken kanssa. yhdessä Maken Sakke-serkun (Ville Lähde) kanssa kolmikko päättää jälleen vallata Hervannan haltuunsa.

Valtaus sujuu mutkitta ja Hervanta tippuu poikien käsiin alta aikayksikön! Asiat eivät ole kuitenkaan niin kuin ennen, ja pojat saavat vastaansa Tampereen jengiläiset johtajanaan ilkeä Manse-Spede, eikä siinä vielä kaikki...

Muissa rooleissa nähdään mm. Helsingin Kreivi Splattenstein ja itse Popeda-guru Pate Mustajärvi. Pate nähdään Maken viinaanmenevänä isäukkona! Pate-kohtaukset kuvattiin autenttisessa ympäristössä Paten mökillä. Splattensteinin lisäksi leffassa nähdään myös muutama Insane Bastards -tyyppi, sekä Crapmakersin Kalle Heino. Kyseessä on siis tiukkaa kulttikamaa.

Tekohetkellään Hurjat oli kunnianhimoisin Trash Video -projekti siihen asti. Elokuva sisältää mielisairaita visuaalisia efektejä, säälimätöntä väkivaltaa ja ronskia huumoria! Massiivinen kuvaus-sessio kesti toukokuusta syyskuuhun. Kuvauspaikkoina käytettiin mm. Pub Rubensia, Kino Jumua Viialassa, Hervannan laskettelukeskusta, sekä Näsinkallion kartanoa.

Elokuva kävi läpi pitkän jälkituotantoprosessin, mihin sisältyy intensiivisen digileikkauksen lisäksi myös lukuisia bluescreen ja 3D-räjähdystehosteita. Eikä sovi myöskään unohtaa perinteisiä splatter- ja gore-efektiä, mitä filmi on pullollaan.

Elokuvan ensi-ilta oli 10.11.01 Elokuvateatteri Cinolassa. Paikan päällä oli tungosta ja elokuvan näki arviolta 120 ihmistä. Aplodit raikasivat, eikä yhtään negatiivista kommenttia ainakaan meidän korviimme kuulunut.