Vinokäyrä (2002)

AKA: Bendedtwist

genre: komedia


valmistunut: 2002 toukokuu

ohjaus: Trash Video Team

käsikirjoitus: Ville Lähde

kuvaus: Ville Lähde, Matti Kuusniemi

editti: Ville Lähde

musiikki: Matti Kuusniemi, Jori Tossavainen

CGI-tehosteet: Matti Kuusniemi, Teemu Tiitinen


rooleissa: Matti Kuusniemi, Sami Saarinen, Andres Pass, Antti Murtonen, Ville Lähde, Aatto Paasonen, Tomi Irri, Iiro Vainio, Antti Kiuru...


pituus: 15 minuuttia

Vinokäyrä onkin sitten jotain ihan muuta. Vinokäyrä on Trash-TV:lle työskentelevä independent-kuvaaja, joka yhdessä toimittajaystävänsä Vellu Valion kanssa kiertelee ympäri Suomea haastatellen mielenkiintoisia henkilöitä.

Ensimmäissessä seikkailuissaan hommat eivät kuitenkaan mene aivan täysin nappiin. Vinokäyrä nimittäin riitaantuu Vellun kanssa ja sen kautta joutuu päätä huimaaviin seikkailuihin.

Vinokäyrässä sovelletaan hieman erilaisempaa kerrontatapaa. Koko leffa kerrotaan Vinokäyrän silmien takaa. Katsoja näkee ja kokee kaikki mitä Vinokäyräkin oikeasti näkisi. Vinokäyrä myös osaa kommunikoida ympäristönsä kanssa oudolla Vinokäyrä kielellään, jonka kaikki leffan hahmot syystä tai toisesta ymmärtävät.

Ja jotta soppa olisi vieläkin sekavampi, Vinokäyrällä on myös yliluonnollisia kykyjä! Hän osaa teleporttautua paikasta toiseen käyttämällä hyväkseen mm. vesijohtoja ja puhelinlankoja. Hän osaa myös siirtyä seinien läpi ja olla muille ihmisille näkymätön, sekä syödä kilokaupalla marsipaania!