Katsottavissa olevat videot elokuvasta Jasu:

Alkuperäinen video

Jasu parempi laatu
   

Jasu (1992)

AKA: Jasu

genre: kauhu


valmistunut: 01.04.1992


rooleissa: Matti Kuusniemi, Ossi Kakko, Ville Lähde, Marko Rajala, Antti Murtonen, Pasi Tiisanoja


pituus: 9 minuuttia

Jostainhan se on aloitettava, ja Trash Videon kohdalla tämä alkupiste oli Jasu. Leffoja oli toki tehty muutamia ennen tätä (mm. Good Taste 1&2), mutta nuo aikaisemmat pökäleet ovat sittemmin hukkuneet, ja niinpä Jasua pidetään "virallisesti" ensimmäisenä varhais-Trash Video -tuotoksena.

Tarina kulkee varsin simppelisti: Jasu katselee aprillipäivänä liian monta kauhuleffaa peräkkäin, sekoaa ja alkaa tappamaan porukkaa. Ennen tappamista Jasu tottakai ruhjoo naamansa tehosekoittimessa ja pukee päälleen jääkiekkomaskin idolinsa innoittamana.

Jasun tapettua veljensä (?) ja Super Nintendoa pelaamaan tulleen idioottikaverinsa, yläkerran mummo soittaa tappamismelusta ärsyyntyneenä poliisin paikalle. Haulikolla varustautunut yhden miehen siviilipukuinen Swat-tiimi kohtaa kuitenkin kohtalokkaasti Jasun moottorisahan terän ja yläkerran mummo ystävineen on seuraavana tappolistalla...

Elokuva on siis valmistunut jo vuonna 1992 ja on näin ollen varsin onneton tekele. Editointia taikka äänitystä ei ole tarvinnut paljon harrastaa, koska kuvamateriaali on kuvattaessa editoitu ja aseen äänet näyttelijät tekevät mestarillisesti suullaan (tsik, kabush! woosh!)! Kameramies peilaantuu useaan otteeseen peilistä ja hän myöskin repeilee tappo/pahoinpitely kohtauksien aikana.

Tämä on oikeastaan vain pikkupoikien leikkimistä, joka on satuttu vain tallentamaan videonauhalle. Joka tapauksessa tämä on mainio nostalgiapommi etenkin Trash Video faneille.