sunnuntai, 2. huhtikuu 2017

Jasun paluu 25 vuoden jälkeen


Aivan kuten Laura Palmer sanoi Agentti Cooperille "I'll see you in 25 years" tv-sarja Twin Peaksin loppupäässä vuonna 1992, myös samaa sanoi Pikku-Ville vilkuttaessaan katsojille elokuvan Jasu lopussa. Tai niin ainakin ajatteli. Ehkä. Tuskin. Tuskin kukaan kuvauksiin osallistuja tuona semi-aurinkoisena, mutta tuulisena aprillipäivänä lama-suomessa vuonna 1992 ajatteli että Trash Videon tyypit jatkavat vielä 25 vuotta myöhemmin puuhailua roskaelokuvan parissa!

Kuten Twin Peaks, myös Jasu saa 25 vuotta myöhemmin jatkoa! Kuvasimme 25-vuotisjuhlan kunniaksi ihka aidon jatko-osan Jasu 2 omaksi ja teidän iloksenne!

Jasu 2 (2017)
 
Tekotyyli on ykkösosasta tuttua ehtaa gonzoa: mitään ei suunniteltu, mitään ei otettu uudestaan, mitään ei editoitu. Musiikit ja ääniefektit tehtiin paikan päällä omaa suuta käyttäen. Veriefektit ovat minuutissa improvisoitua kökköä. Pääasia että tekijöillä on hauskaa niinkuin oli asian laita myös vuonna 1992 ykkösosaa kuvattaessa.  Elokuva kuvattiin aitoon ysärityyliin ihka aidolle analogiselle Hi-8 nauhalle (Kiitos Esa!). Tarkoitus oli kuvata VHS:lle, kuten ykkösosa oli kuvattu, mutta harmiksemme kummatkin VHS-C kamerat, jotka saimme haaviimme, olivat rikki :(

alkuperäinen jasu vuodelta 1992

Jasu ja Jasu 2 elokuvat kuvattiin molemmat yhdessä päivässä, muutaman tunnin aikavälillä. Erotuksena 1992 ja 2017 version välillä on se että miehet olivat 25 vuotta vanhempia ja joivat olutta. Kuvausten jälkeen Jasu 2 materiaali siirrettiin Hi-8 nauhalta tietokoneelle ja siitä mitenkään editoimatta sellaisenaan youtubeen! Kuvausten jälkeen pidettiin karonka (livelähetys löytyy nauhoitteena Trash Videon Facebook-sivuilta), katseltiin tuotos youtubesta ja hauskaa oli!

Näiden kinkereiden jälkeen onkin sitten hyvä palata arkeen, uusien Trash-projektien pariin! kaksi ensimmäistä VideoCop -jaksoa julkaistaneen kevät-kesän 2017 aikana ja kuka ties mitä muita projektia on odotettavissa seuraavan 25 vuoden aikana!

Jasu, We'll see you again in 25 years!

Kirjoittanut: Ville Lähde KLO 15:19

Tunnisteet: Laura Palver, 25 anniversary, Jasu, VideoCop, Twin Peaks, Jasu 2

Ole ensimmäinen kommentoija