torstai, 30. kesäkuu 2016

Koru-askartelua elokuvaan

Jos leffa sijoittuu 1800-luvun loppupuolen Amerikkaan, villiin länteen, niin siitä ei pelkillä bootseilla ja cowboy-hatuilla selvitä. Tämän kertaisessa näpertelyblogauksessa näytänkin kuinka Trash Videon tulevaan lännenelokuvaan saatiin valmistettua intiaanikoru pienellä vaivalla ja melko nopeastikin.

Homma alkoi googlettamalla että millaisia koruja intiaanisotureiden kaulassa aikoinaan roikkui. Mielikuvia asiasta oli ja niiden kanssa samoilla linjoilla olevia kuvia löytyi jonkun verran. Korujahan saisi ostettua vaikka millaisia, mutta where's the fun in that? Alla kuva korusta jollaisen päätin rakentaa.


Kuvan perusteella päättelin että puuhelmillä, nahkanarulla, nahan palalla, muoviputkella ja jostain vanhasta laukusta tms irroitetulla punotulla nahkaremmillä selviäisin hommasta. Pikainen ostosreissu askarteluliikkeeseeen ja sitten hommiin.


Päätin tehdä nahkapötkylät päälystämällä muoviputkea nahan paloilla, ensin piti siis tehdä 14kpl muoviputkenpätkiä ja leikata nahanpalat valmiiksi. Kiinnitykset hoidettiin kontaktiliimalla. Onneksi sain kotiväeltä apua leikkaamisessa ja liimaamisessa ja liiman kuivumisen ajaksi pötkylöihin kiinnitettiin pyykkipoikia puristimiksi.


Sivuilla olevat pidemmät pötkelöt piti sulkea nahkanarulla, joten muoviputki olisi ehkä liian liukasta ja jäykkää joten päätin korvata sen paksuilla lipputangon narun pätkillä. Tein nahan paloihin reiät valmiiksi ja solmin nahkanarut paksujen narujen ympärille.


Sitten päälle liimaa, nahka kiinni ja ompeleet paikoilleen. Seuraavaksi pujottelin puuhelmet ja kiinnitin pötkylät nahkanaruihin. Solmu aina puuhelmien väliin varmisti että rikkoutuessaan kaikki puuhelmet eivät lentele ympäri kuvauspaikkaa.


Sopiva nahkainen punottu vyö löytyi UFFista yhdellä eurolla ja sen kiinnitys hoidettiin avainlenkeillä. Keskellä roikkuva killutin tehtiin vielä myöhemmin puolikkaasta hiuspinnistä joka kiinnitettiin nahkasuikaleeseen.


Lopulta piiloteltiin vielä pieniä liimajälkiä mustalla tussilla ja sen jälkeen koru oli valmis kuvauksiin.

Kirjoittanut: Matti KLO 16:45

Tunnisteet: Video Cop, intiaani, trash video, askartelu, koru, länkkäri

Ole ensimmäinen kommentoija