torstai, 15. tammikuu 2015

Valkokankaalta Taken 3

Käytiin Matsin kanssa katsomassa Taken 3 Discshopin järjestämässä ennakkonäytöksessä Tampereen Plevnassa. Seuraavassa muutamia ajatuksia elokuvasta:

Tämä Liam Neesonin esittämä Taken-äijä on hyvin samankaltainen hahmo kuin 24:n Jack Bauer; EX-CIA:n mustaoperaatio navy seal mitä lie, erittäin kova tappelemaan ja tietää aseista ja tekniikasta aivan kaiken. High Tech Batcave tukikohtanaan hän tekee tappavia täsmäiskujaan vihollisiaan vastaan Dark Knight -tyylisen musiikin soidessa taustalla. Hänellä on lain silmissä loputon oikeus tuhota, tappaa, hakata ja kiduttaa, niin kauan kuin hän on omasta mielestään oikeutettu siihen.

Ja hän on! Siitä viis, vaikka kymmenet sivulliset palavat räjähtävään kerrostaloon tai ainakin viisikymmentä sivullista kuolee tai loukkaantuu miehen aiheuttamassa moottoritien ketjukolarissa. Hän on oikeassa ja poliisit päästävät hänet n. 50 murhaa vuorokauden sisällä tehneenä vain pienen juttelun jälkeen menemään.

Tämä kaikki olisi varsin ok toimintahömppäelokuvan kontekstissa. Harmi vain että toimintakohtaukset on kuvattu niin vitun epäselvästi lähikuvina ja shakycamina ja ne on leikattu sellaiseksi silpuksi, että tekee mieli katsoa kankaalta pois kun action alkaa. Lisäksi elokuva maistuu vahvasti eltaantuneelle PG-13 vesitykselle. Ampumakohtauksissa ei verestä ole tietoakaan. Lyöntien ääniefekteissä on selkeästi laitettu jäitä hattuun eikä iskut kuulosta sille, että ne sattuisivat. Kaiken huipuksi ainakin yhdessä kohtaa sana "fuck" oli selkeästi ylidubattu "screw"ksi. Varmaankin blu ray:lle tulee sitten ultimate extreme unrated edition tms, mutta enpä vaivautuisi elokuvan pariin sittenkään. Jos jotain positiivista pitäisi sanoa niin Liam Neeson on edelleen uskottava kovis

**


Kirjoittanut: Ville Lähde KLO 10:33

Tunnisteet: valkokangas, taken 3, Liam Neeson, kidutus, finnkino, plevna, toiminta

kommentteja: 3

keskiviikko, 28. tammikuu 2015 at 10:06 Trash Video
Eiköhän tämän vuoden puolella jotain tuotantoa päästä jo työstämään...

keskiviikko, 28. tammikuu 2015 at 09:40 Lukommäen kuningas
Koska tulee uutta matskua? Ookste jo vähän liian lesoja tekeen kunnon roska mooviee? Hä?

torstai, 15. tammikuu 2015 at 09:31 Mats
aikalailla samoilla linjoilla. Totaalista aivot narikkaan viihdettä, Oscar Schindler on tosiaan muuttanut ongelmienratkaisutapojaan vuosien varrella melkoisesti :)