Nato Commando kymmenenvuotisjuhlavuosi, mutta myös ensimmäinen interaktiivinen elokuvamme, Action Interactive, täyttää kympit tänä vuonna! Sen kunniaksi olemme valmistelleet Action Interactivesta internet-selaimessa pyörivän turboahdetun javascript-version!" /> Nato Commando kymmenenvuotisjuhlavuosi, mutta myös ensimmäinen interaktiivinen elokuvamme, Action Interactive, täyttää kympit tänä vuonna! Sen kunniaksi olemme valmistelleet Action Interactivesta internet-selaimessa pyörivän turboahdetun javascript-version!"/>

sunnuntai, 15. marraskuu 2015

Action Interactive 10v

Vuosi 2005 on ennenkaikkea elokuvan Nato Commando kymmenenvuotisjuhlavuosi, mutta myös ensimmäinen interaktiivinen elokuvamme, Action Interactive, täyttää kympit tänä vuonna! Sen kunniaksi olemme valmistelleet Action Interactivesta internet-selaimessa pyörivän turboahdetun javascript-version!

Action Interactive on aikaisemmin ollut saatavilla ainoastaan vuonna 2005 ilmestyneellä Findie-DVD:llä, ja interaktiivisen luonteensa johdosta sitä on ollut hankala julkaista netissä. Esimerkiksi Youtube-palvelu, missä suurin osa muista leffoistamme on katsottavissa, ei tarjoa kunnollisia työkaluja Interaktiivisen elokuvan toteuttamiseen. Niinpä oli koodattava tyhjästä sellaiset itse!

Elokuvan interaktiivinen toteutus toimii html5-videolla ja sitä ohjaavalla javascript-ohjelmalla. Pähkinänkuoressa homma toimii niin, että alussa javascript imaisee sisäänsä nk. controller-filun, joka pitää json-muodossa sisällään elokuvan interaktiiviset tapahtumat. Sitten scripti pollaa filua sekunnin välein ja kyselee onko kyseisellä sekunnilla mitään tapahtumia. Jos tapahtumia on, tehdään ne.

Tapahtumia voi olla esimerkiksi looppaus, valikon esillepano, game over, scoren lisääminen jne. Lisäksi scripti pitää kirjaa siitä, kuinka paljon elokuvaa on nähty, mikä helpottaa sisällön tutkimista mikäli joku haluaa kahlata koko mahtavan spektaakkelin läpi! Action Interactive sai aikanaan nihkeää palautetta ennenkaikkea sen takia että elokuva alkoi aina alusta kun kuoli. Internet-versiossa sekään ei ole ongelmana, sillä elokuvaa on mahdollista jatkaa kuoleman jälkeen edellisestä valinnasta.

Oli erittäin mukava väliprojekti työstää Action Interactiven nettiversiota. En ollut nähnyt leffaa varmaankaan yli kahdeksaan vuoteen ja se yllätti poikkeuksellisen hauskoilla ja typerillä (kuolin) kohtauksillaan. Henkilökohtaisina lemppareina on mainittava Ninjan kirveskuolema ja (ilmeisesti) punaniska räppääjän "it aint no cool, like in the disco, man" -mantra.

Käykääpä siis vilkaisemassa Action Interactive ja pelatkaa se läpi! Saatko unlockattua täydet 100 prosenttia leffasta? Paljonko saat pisteitä? Lähetä facebook -sivuillemme kuvakaappaus pistetilanteestasi. Parhaat pointsit palkitaan... ehkä! Niin ja se Nato Commando lisätään katseltavaksi 10.12.2015!

http://www.trashvideo.fi/leffa/toiminta/Action_Interactive_(2005).71

Kirjoittanut: Ville Lähde KLO 17:37

Tunnisteet: Action Interactive, json, html5, Andres Pass, Javascript, Interaktiivinen elokuva

Ole ensimmäinen kommentoija