keskiviikko, 26. helmikuu 2014

Champions of Spacen tarina

Paistellessani kanaa ja wokki-vihanneksia, mieleeni juolahti kirjoittaa tänne jonkunlainen blogaus uudesta elokuvastamme Champions of Space (tai Avaruuden haastajat suomalaisittain, aika näyttää kumpi nimi vakiinnuttaa itsensä). Tätä kirjoittaessa on keskiviikko 26.2.2014 ja uuden elokuvamme ensi-ilta on vain kolmen yön päästä. Väritys ja 3D-efektit ovat viimeistä silausta vaille valmiit. Äänityöstöä en tähän mennessä sattuneesta syystä ole kuullut vielä ollenkaan. Täpärälle siis menee! Sanoinkin Matille tai Tommille tuossa viikko sitten, että muistaakseni mikään elokuva aikaisemmin  ei ole ollut näin lähellä ensi-iltaa näin keskeneräinen :) Mutta luotto tiimiin on sataprosenttinen, enkä epäile hetkeäkään etteikö tämä 92. elokuvamme (laskutavasta riippuen) valmistuisi kunnialla ensi-iltaansa mennessä!

Mistä idea sitten sai alkunsa? Viime kesänä kirjoittelin käsikirjoitusta pidempään elokuvaan, mutta törmäsin ikävään writer's blockiin. Samaan aikaan paine kuvausryhmän sisällä kuvata uutta elokuvaa kävi sietämättömäksi. Olihan viimeisistä kuvaus-sessioista The Revenge of the Earthquakessa ehtinyt vierähtää jo reilusti yli puoli vuotta. Päätimme kuvata lyhytelokuvan, jossa ei olisi paljoa kuvauspäiviä eikä kamalaa määrää CGI-efektejä. Lyhytelokuvan, joka olisi valmis vuoden 2014 TUFF-festareille.

Lopulta se kuningasidea iski: Bloodsport avaruudessa! Pitkään on himottanut kuvata tappeluelokuvaa. Ongelma vain oli se, että ryhmässämme ei ole karate- tahi muiden taistelulajien experttejä. Mutta jos kamppailut siirretäänkin avaruuteen ja haastajina toimivat avaruuden taisteluexpertit, niin mitä kukaan on siihen mitään sanomaan etteikö tuo olisi hyvää taistelua? Se on avaruustaistelua!

Koska kyseessä on jälleen scifi-aiheinen elokuva, kolmas peräkkäin, keksimme että meillähän on käsissämme trilogia. Vaikka Champions of Spacella ei ole juonellisesti juuri mitään tekemistä elokuvien The Last Starship to Venus (2010) tai The Revenge of the Earthquaken (2012) kanssa, ovat ne silti tematiikaltaan samaa maata. Siinä missä Venus käsitteli matkaa toiselle planeetalle ja Earthquake kertoi maahan saapuvasta muukalaisesta, Champions of Space on tarina ufoabduktiosta!

Pääosaan lähti innolla mukaan Trash Videon vanha veteraani Andres Pass, joka viimeksi nähtiin isommassa roolissaan Johnsonina The Last Starship to Venuksessa. Andres esittää maanisella raivollaan Nick Nemesistä, maailman kovinta toimintaelokuvatähteä, joka saapuu hermolomalle kotiseudullensa Suomeen vain joutuakseen avaruusolioden kaappaamaksi ja universumin verisimmille taisteluareenoille piestäväksi! Muissa kamppailijoiden rooleissa nähdään yours truly, Ville Lähde (kyklooppimies), Antti Murtonen (Cyborgi-mies), Mikko Mellberg (Räpylämies) ja Matti Kuusniemi (solar-mies). Ensi kertalaisina ruudulla nähdään Alien-Kuningatar Ronja Oksanen, sekä Ari Savonen, joka myös vastaa elokuvan vaativista make-u
p tehosteista!

Päätimme tässä projektissa kokeilla ensimmäistä kertaa trendikästä yhteisörahoistusta. Loimme projektin indiegogo-palveluun: THE CHAMPIONS OF SPACE - Science Fiction Movie. Aloitimme rahoituksen keräämisen loka-marraskuun vaihteessa. Ajattelin keräyksen alussa, että hyvä homma jos saamme 500 euroa kasaan. Kuitenkin uuteen vuoteen mennessä, kun rahoituksen voimassaoloaika oli kulunut umpeen, olimme keränneet 1500 euron tavoitteestamme yli kaksi kolmasosaa, 1093 euroa! Vaikka kyseessä ei olekaan kovin suurelta kuulostava summa, on se mielestäni erittäin hyvä suoritus, ottaen huomioon elokuvan teeman ja luonteen. Rahoituksella katettiin lähes kokonaan elokuvan tuotantokustannukset (palkkaahan kukaan ei luonnollisesti saanut). Koskaan aikaisemmin Trash Videon (ja tuskin Insane Bastardsienkaan) historiassa on elokuva ollut jo melkein omillaan rahallisesti ennenkö sitä on edes julkaistu! Kiitoksia teille kaikille faneille ja muille lahjoittajille. Kevään aikana kaikki saavat omansa kyllä!

Elokuva kuvattiin kasaan vain viidessä päivässä loppuvuodesta 2013. Tosin kolme näistä oli yli 15 tuntisia kuvauspäiviä. Kaksi muuta päivää olivat hieman armollisimpia. Lopputuloksena leikkauspalaverejen jälkeen käsissämme on noin 23 minuuttinen, pippurinen lyhytelokuva, josta ei kiroiluja ja turpaanvetoa puutu! Kaikenkaikkiaan projektina Champions oli scifi-trilogian muihin elokuviin verrattuna ehkäpä kaikista mukavin. Aikataulut pitivät, mitään kamalan pahoja takaiskuja ei sattunut, enkä muista olisiko projektin aikana jouduttu taipumaan kompromisseihin. No okei, kompromisseja jouduimme tekemään Cyborg-mies tappelussa, jota jouduimme lyhentämään kuvauspaikalla muutaman liikkeen verran, koska kuvausaikamme kyseisellä kuvauspaikalla yksinkertaisesti loppui kesken. Ja kyllähän niitä CGI-efektejä taas tuli Matsin to do -listaan enemmän kun loppujen lopuksi piti :)

Odotan kovasti itsekin että näen (ja kuulen) teoksen valmiina. Onhan tässä kokonaista kolme vuorokautta vielä aikaa, joten kiire ei siis ole :) Kiitokset vielä kerran faneille, tukijoille ja kaikille, jotka olitte mukana auttamassa elokuvan tekemisessä!

Tervetuloa ensi-iltaan ja tervetuloa ensi-ilta osa 2, joka pidetään viikkoa myöhemmin TUFFissa!


Kirjoittanut: Ville Lähde KLO 20:35

Tunnisteet: Ensi-ilta, Andres Pass, Martial arts, traileri, Ville Lähde, Matti Kuusniemi, Antti Murtonen, Scifi-trilogia, Niagara, Venus, humanoidi, Bloodsport, Maanjäristyksen kosto

Ole ensimmäinen kommentoija