sunnuntai, 20. lokakuu 2013

Avaruuden haastajat starttaa

Lauantaina 19.10.2013 klo 10 aamulla pakkasimme kuvauskalusteet ja henkilökunnan kahteen henkilöautoon. Matka kuvauspaikalle alkoi ja sitä myöten Trash Videon 92. elokuvan kuvaukset käynnistyivät!

 

Työn alla olevan elokuvan nimi on rehvakkaasti Avaruuden haastajat / Champions of Space ja tämä leffa tulee olemaan päätösosa Trash Videon ja Insane Bastardsin yhteisellä Tieteistriogialle, jonka kaksi aikaisempaa osaa olivat The Last Starship to Venus (2010) ja The Revenge of the Earthquake (2012). Avaruuden haastajat on määrä valmistua jo ensi vuonna TUFF-elokuvafestivaaleille, joten kiirusta pitää!

Avaruuden haastajissa Andres Pass esittää maailman kuuluisinta toimintaelokuvatähteä, Nick Nemesistä, joka saapuu suomeen hermolomalle Hollywoodin kiireestä. Stressiloma muuttuu kuitenkin painajaiseksi, kun humanoidit tunkeutuvat Nemesiksen mökille ja esittävät miehelle mahdottomalta kuulostavan haasteen. Seuraa sarja verisiä nyrkkitappeluja ympäri galaksin!

Kuvauspaikkana toimi tällä kertaa vanha tuttu Kuusniemen perheen mökkikompleksi Teiskossa. Tässä legendaarisessa mestassa on kuvattu mm. Nato Commandoa, Juhlajätkiä, The Revenge of the Earthquakea ja Action Insanea. Kuvausryhmä saapui paikalle yllättäen aikataulussa vaikka jouduimme poikkeamaan hakemaan läheiseltä K-kaupalta mustaherukkamehua suuvereksi. Eli siis veret olivat unohtuneet! Vaarantava virhe! Kuvaamaan lähteminen ilman verta on sama kuin lähtisi ryyppäämään ilman viinaa. Mukaan kookaupasta tarttui myös tuoretta mustaa makkaraa kuvausryhmän aamupalaksi. Piereskelyltä kuvauspaikalla emme siis välttyneet tälläkään kertaa.

Tavoitteena oli kuvata kolme eri kohtausta päivällä ja lopuksi viimeinen kohtaus yöllä, tai siis tarkemmin sanottuna hämärällä. Hämäräkuvauksessa on omat haasteensa; pitää pitää huoli siitä että on sähköä ja sitä myöten valoa tarpeeksi, jotta kuvista saa mitään selvää. Tähän probleemaan auttaa huikeasti, mikäli käytössä on akuilla varustettuja LED-valaisimia. Onneksi meillä näitä kyseisiä laitteita oli, nimittäin muuten olisimme ehkä olleet pulassa.Ensimmäinen otos saatiin purkkiin klo 11:44. On siis turha väittää, etteikö kuvausryhmä olisi ilmiömäisen aamuvirkkua sakkia! Puolenpäivän jälkeen saimme eräältä Tamperelaiselta liikemieheltä hetkeksi käyttöömme makeaa Porschea, jonka avulla saimme purkitettua kohtauksen, jossa Nick Nemesis saapuu mökilleen. Eihän maailmankuulu toimintatähti voi saapua paikalle millään tavis-pösöllä. Kiitokset Jakalle kuuman kärryn lainaamisesta!

Seuraavassa kohtauksessa tehtiinkin Trash Videon alastonkohtauksien historiaa. Alastomia naisiahan on aikaisemmin nähty tuotannossamme, mutta tällä kertaa tapahtuukin niin että... Eipäs paljasteta liikoja vielä tässä vaiheessa.

Noin kello 16 olikin kaikki suunnitellut päiväkuvaukset (ja yksi sekopäinen insertti) saatu kuvattua ja kuvausryhmän kelpasi vetäytyä kotaan lisää makkaraa mutustelemaan ja imitoimaan Arnold Schwarzeneggeriä. Kuvausreissullamme oli mukana ensimmäistä kertaa taidokas maskeerauskaveri Ari Savonen, joka vastaa tämän elokuvan huikeista Alien-maskeerauksista. Arikin ymmärtää Arska-huumorin päälle (kuka filmifriikki ei ymmärtäisi?) ja vitsit lensivät avotulen äärellä.

Koska olimme liian hyvissä ajoin liikkeellä, oli meidän odoteltava hämärän tuloa parisen tuntia. Ville Lähde maskeerattiin Nick Nemesiksen ensimmäiseksi vastustajaksi, jolla on otsassaan eräs anatomisesti merkillinen piirre ihmisruumiseen verrattuna. Pimeä saapui n. 18:30 ja itse tappelukohtausta alettiin purkittamaan melkein heti samoihin aikoihin.


Maskeeraus- ja tappelukohtaukset, sekä takana oleva pitkä kuvauspäivä uuvutti filmiryhmää, joka kuitenkin urhoollisesti taisteli kuvauspaikalla puoleen yöhön asti. Lopputulosta ei tätä kirjoittaessa vielä tiedä, mutta ainakin päivän kuvattu materiaali näytti perkeleen hyvältä!

Kotio päästessä muuten suihkussa käynti tuntui uskomattoman orgastiselle!

"En tiedä mikä saatana sä olet mutta pian sä olet kuollu!"

Kirjoittanut: Ville Lähde KLO 17:20

Tunnisteet: Scifi-trilogia, Ari Savonen, mökki, Andres Pass, ufo, humanoidi, maskeeraus, Avaruuden Haastajat

Ole ensimmäinen kommentoija